Over Bemindful

Onze missie

VAN ‘HARD&MOET’ NAAR ‘HART&MOED’

Bemindful heeft de missie: mensen te inspireren om meer vanuit hun hart te gaan leven door voelen, denken en doen te verbinden.

Hier ontdek je de waarde van je innerlijke kompas. De moed hebben om te veranderen wat om verandering vraagt en vanuit ‘zelf’ vertrouwen en ‘zelf’ liefde in het leven te staan en zo meer innerlijke rust, ontspanning, veerkracht, energie, plezier en flow het leven bewust te ervaren.

Inge en Albert Bemindful

Wie zijn wij

Mijn levenswijsheid is:

“gelukkig zijn met wie je bent en je rijk voelen met wat je hebt.”

Ik voel me dankbaar voor alle bijzondere momenten in mijn leven.

Ruim 25 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in het basisonderwijs en mijn baan gecombineerd met mijn gezinsleven. Daarnaast zijn dans en yoga al mijn hele leven mijn passie. Mijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling bracht mij naar de opleidingen tot coach en mindfulness trainer.

“Er is voor mij een leven vóór Mindfulness en een leven met Mindfulness”

Tijdens mijn opleiding tot coach kwam ik in aanraking met de wereld van mindfulness en meditatie. Dit heeft voor mij veel veranderd in de manier waarop ik in het leven sta.

Ik heb geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de hectiek van alledag. Me minder zorgen te maken en meer te genieten van het moment. Ik werd getroffen door de kracht die het had op mijn doen en vooral laten.

Toen ik zelf in een lastige fase in mijn leven zat, heeft het mij geholpen om een omslag te durven maken. Een verandering die soms nodig is in je leven.

Ik heb de moed en het vertrouwen gevonden om ruimte te geven aan deze verandering.
Van leerkracht voor de klas ben ik nu al een aantal jaar persoonlijk coach en trainer. Mijn specialisatie is stress en burn-out.

Als Coach en Mindfulness trainer wil ik je graag inspireren en begeleiden in je veranderproces of het nu om grote of kleine veranderingen gaat.

“Fundamenteel zelfinzicht is de basis van alle menselijke groei en ontwikkeling”

 

INGE NOORBERGEN

Inge Noorbergen

Gecertificeerd Coach en Mindfulnesstrainer (MBSR) voor kinderen en volwassenen.

Ik ben Inge Noorbergen, ik leid een heerlijk leven en voel me gelukkig en verbonden met mijn man Albert, (klein) kinderen, familie en vrienden met wie ik geniet van de grote en de kleine dingen die het leven bijzonder maken.

Lekker eten en drinken, samenzijn, plezier hebben. Ik geniet van de natuur, buiten zijn wandelen, lezen, meditatie en yoga zijn de leidraad in mijn leven.

ALBERT HOOGENDIJK

ALBERT HOOGENDIJK

Trainer & Coach

Gecertificeerd mindfultrainer (MBSR & MBCT) categorie 1

Albert Hoogendijk, Ik leef in verbinding met mijzelf en anderen. Geïnspireerd door de natuur en aandacht voor details neem ik mijzelf en andere mee in het avontuur dat leven heet.

Ik leid een bewust en fijn leven met Inge (mijn vrouw), de kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden met wie ik bijzondere momenten creëer. Het is mijn missie om professionals in de zorg en jeugdzorgwerkers de samenhang te laten ervaren tussen hoofd, hart en lijf.

Om mensen te inspireren om hun ideale leven te creëren, zowel professioneel als privé. Door te vertrouwen op gezond verstand, en je intuïtie en van hieruit te handelen. 

· Voelen

· Denken

· Doen

Om zo bewust & vol overgave van elke dag te genieten. Zorgen voor anderen begint met goede zorgen voor jezelf, zodat je elke dag vanuit een milde houding voor jezelf met humor en vertrouwen de dag in kan stappen.

Mijn eerste ervaring met mindfulness was in 2011 door het volgen van de training mindfulness voor managers. Dit was een cadeautje voor mij, waar ik enorm van heb genoten. Inmiddels ben ik vertrouwd geraakt met de dagelijkse praktijk van mindfulness en heeft het mijn leven zo verrijkt dat het tijd is om het cadeautje door te geven.

Maar hoe doe je dit, een waardevol geschenk doorgeven?

 

800 km naar Santiago de Compostella lopen en na te denken hoe dit zou kunnen.

Door de opleiding als mindfulness trainer te volgen.

Door mijn baan als manager bij de Raad voor de Kinderbescherming te beëindigen.

Door een bedrijf te starten, Bemindful, samen met mijn vrouw Inge, met het idee: mindfulness kan voor iedereen, betekenisvol zijn

Veelgestelde vragen

Wat is Mindfulness?

Mindfulness -aandachtig zijn- is een krachtige hulpbron. Het helpt je op weg om bewuster en meer ontspannen in het leven te staan. Tijd en ruimte voor jezelf te nemen en zo goed voor jezelf te zorgen. Veerkrachtig met tegenslag en de uitdagingen van het leven om te gaan. Zodat je meer rust, ontspanning, balans en veerkracht kunt ervaren.

Is Mindfulness zweverig?

Mindfulness roept soms associaties op met goeroes, kruidenthee en lotushoudingen en krijgt inderdaad vaak het stempel ‘zweverig’. Het antwoord is echter: nee! Mindfulness is juist heel toegankelijk en praktisch gemaakt voor westerse mensen en helpt je om te gaan met de uitdagingen van een druk bestaan waarin vaak veel ballen moeten worden hoog gehouden.

Daarnaast is er  inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness

Aangetoond is dat:
door Mindfulness training ervaren mensen minder stress en onrust, hebben minder last van piekeren, en kunnen beter met stressvolle situaties omgaan. Mindfulness training maakt dat mensen zich beter kunnen concentreren, beter kunnen leren en een beter geheugen krijgen.

Wat is meditatie?

Meditatie is fitness voor je brein.
Meditatie is heel eenvoudig. Je neemt een pauze van alles wat je doet en gaat rustig zitten of liggen voor een bepaalde tijd. Dat kan heel lastig zijn. Vaak razen de gedachten door je heen. Dat is normaal en helemaal niet erg. De bedoeling is om die gedachten niet weg te drukken maar alleen op te merken zonder oordeel. Door je aandacht te richten op bijvoorbeeld je ademhaling zal je merken dat die gedachtes vanzelf weer verdwijnen. Om los te komen van je gedachtes zijn er  verschillende methodes om je te focussen en deze komen in de training ‘Veerkracht” aan bod

Wat is Veerkracht?

Veerkracht bepaalt hoe flexibel jij met tegenslag omgaat en hoe stevig jij in je schoenen staat in roerige tijden. Veerkrachtige mensen zijn als een boom in de storm: in een storm beweegt ze mee met de wind. Ze verliest bladeren en takken maar blijft overeind. Je Veerkracht versterken zorgt er niet alleen voor  dat je minder vatbaar bent voor stress. Het helpt je de regie terug te pakken over je eigen leven. De Training ‘Veerkracht’ laat jouw wortels stevig groeien in de grond voor als het stormt.

Wat levert deze training mij op?

MEDITEREN ALS LEVENSKUNST

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluk beleving. Meditatie versoepelt de geest en stelt je in staat anders op de omstandigheden te reageren, waardoor je meer rust gaat ervaren.

Het vermindert stresshormonen in je lichaam. Je bloeddruk verlaagd en je lichaam kalmeert en herstelt zich. 

Bemindful amsterdam

Kennis maken?

Neem gerust contact met ons op!

Bemindful heeft de missie: mensen te inspireren om meer vanuit hun hart te gaan leven door voelen, denken en doen te verbinden.

Bemindful is aangesloten bij het VMBN en hanteert deze klachtenregeling.

Adres

Praterlaan100
1098 WS, Amsterdam

Route